Good morning: снідати так чи ні?

Питання неправильне!
Що готувати вранці, в обід та ввечері? Пройдіть курс дієтолога — і ви знатимете про правильне харчування все і трохи більше.


«Сніданок з’їж сам, обід розділи з другом, вечерю віддай ворогові…». Знайоме всім з дитинства вираз, авторство якого приписують Олександру Суворову, має цілком наукову основу. І в наш час професіонали в галузі нутриціології згодні з полководцем: перший прийом їжі має бути ситним, збалансованим і давати заряд бадьорості.


Ті, хто вже пройшов курс дієтолога, знають і розуміють, наскільки важливо розпочати ранок із правильної страви. А правильне – це що?.. Вівсянка, сир, омлет, овочі?.. Насправді є безліч варіантів збалансованого меню. І довгі списки корисних та шкідливих продуктів. Щоб усе це знати та враховувати – необхідно чітко розуміти суть процесів, і курс дієтолога – якраз про це.
Взагалі, розуміння, що коли і скільки є – це наріжний камінь всього: здоров’я, підтягнутої постаті, настрою, молодості, довголіття…. Саме тому зараз серед просунутих людей стало модно пройти дієтолог навчання та перестати бігати лікарями. Під навчанням я маю на увазі курси дієтології з сертифікатом, які дають практичні навички для розробки раціону з урахуванням поставлених цілей та індивідуальних особливостей.


Чому я вважаю, що в наш час будь-який тренер, домогосподарка, який поважає себе, просто дбайлива дружина і мама зобов’язані пройти дієтолог навчання? Тому що без розуміння, як їжа може нас оздоровити чи, навпаки, завдати шкоди – складно забезпечити збалансований раціон для себе, сім’ї чи клієнтів.


Ось чому курси дієтології з сертифікатом такі затребувані: після їх закінчення студенти самостійно розробляють програми харчування і можуть компетентно сказати, що має бути в тарілці у школяра, жінки, що худне, спортивного «качка», хворого на діабет та літніх людей – для кожної категорії є свої особливості , та їх обов’язково слід враховувати. Бажаєте вміти також? Набирайтеся досвіду та знань, закінчуйте дієтолог навчання, отримуйте сертифікат та починайте харчуватися з користю.


Ну а поки ви думаєте, чи потрібні вам курси дієтології з сертифікатом (хоча, якщо чесно, що тут думати???), повернемося до розмови про сніданок. Ми вже домовилися: він потрібен і він має бути в хорошому розумінні ґрунтовним (але в жодному разі не важким, вам же з цим «вантажем» ходити, працювати, жити). З нього починається «розгін» метаболізму, пробудження органів травлення, і саме він служить тим «енерджайзером», завдяки якому ми «живчиками» приступаємо до нового дня.


Тому ще раз – вранці їмо! І не забуваємо про обов’язкову ранкову склянку води! Вода – наше все! Випивати свою денну норму води (чай і кава не в рахунок) – must have, інакше ні про який здоровий спосіб життя немає сенсу говорити. Вона для нас також життєво потрібна, як і повітря.
Ну, а що приготувати до сніданку і не тільки щоб було корисно всій родині, ви дізнаєтеся, якщо наважитеся стати моїми студентами. Яєчня – це лише один із можливих варіантів, але далеко не єдиний і не найоптимальніший, як ви розумієте  Про ланч та вечерю – окрема історія, яку також докладно розкриваю на своїх курсах. Не все те, що ми їмо зранку, буде корисним увечері.

Опубликовано: 11.10.2020 в 10:53